U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

One Pan preistamppot met boerenkaaspuree en knoflookchampignons

20 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree (750 g)
  • 500 g kastanjechampignons
  • 800 g prei
  • 150 ml melk
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes peterselie
  • 200 g jongbelegen boerenkaas

Bereiding:

  • Veeg de champignons schoon. Halveer ze en snijd grote champignons in kwarten. Snijd de prei in ringen.
  • Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de champignons op hoog vuur in 5 minuten gaar. Rasp of pers de knoflook erboven en bak nog 2 minuten.
  • Hak de peterselie fijn. Schep de peterselie met zout en peper naar smaak door de knoflookchampignons. Schud ze op een bord.
  • Verhit in de koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de prei in 5 minuten zacht en gaar. Voeg de aardappelpuree met 150 ml melk toe en verwarm op matig vuur tot een smeuïge stamppot. Roer af en toe. Rasp intussen de kaas.
  • Schep de kaas door de preistamppot en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de knoflookchampignons over de preistamppot.
  • Voor je vega-inspiratie: preistamppot met boerenkaas en gebakken champignons met knoflook en peterselie.
  • Tip: Vervang voor een mediterrane smaak de boerenkaas door roquefort of gorgonzola.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 590 kcal
  • 36 g vet waarvan 16 g verzadigd
  • 40 g koolhydraten
  • 21 g eiwit
  • 10 g vezels
  • 2,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen