One Pan preistamppot met boerenkaaspuree en knoflookchampignons
20 minuten bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Veeg de champignons schoon. Halveer ze en snijd grote champignons in kwarten. Snijd de prei in ringen.
- Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de champignons op hoog vuur in 5 minuten gaar. Rasp of pers de knoflook erboven en bak nog 2 minuten.
- Hak de peterselie fijn. Schep de peterselie met zout en peper naar smaak door de knoflookchampignons. Schud ze op een bord.
- Verhit in de koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de prei in 5 minuten zacht en gaar. Voeg de aardappelpuree met 150 ml melk toe en verwarm op matig vuur tot een smeuïge stamppot. Roer af en toe. Rasp intussen de kaas.
- Schep de kaas door de preistamppot en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de knoflookchampignons over de preistamppot.
- Voor je vega-inspiratie: preistamppot met boerenkaas en gebakken champignons met knoflook en peterselie.
- Tip: Vervang voor een mediterrane smaak de boerenkaas door roquefort of gorgonzola.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 590 kcal
- 36 g vet waarvan 16 g verzadigd
- 40 g koolhydraten
- 21 g eiwit
- 10 g vezels
- 2,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen